Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Καλώς σας βρήκαμε...

Η ...blogοοικογένειά μας μεγαλώνει, καθώς απέκτησε και το επόμενο "μέλος" της (τα άλλα μέλη φαίνονται στο τέλος του blog)!!!

Σχεδόν ίδιο στη δομή αλλά με αρκετές διαφορές στην εμφάνιση, οι "Έκτη και ...απίθανοι" είναι εδώ και κάνουν το ξεκίνημά τους.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν σε ετούτο το blog.
Οι παλιοί μας φίλοι μας γνωρίζουν καλά. Ας συστηθούμε στους νέους φίλους που θα ...περάσουν από τη γειτονιά μας!

Το ιστολόγιο διαχειρίζεται ο δάσκαλος της Στ' τάξης του 9ου Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας, με συνεργάτες και βοηθούς τους μαθητές της τάξης. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για δικτυακό τόπο του σχολείου και δεν αφορά την επίσημη εκπαίδευση. Πρόκειται απλά για μια ερασιτεχνική καθαρά προσπάθεια χρήσης και χρησιμοποίησης των εργαλείων και των μέσων που προσφέρουν οι ΤΠΕ στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη. Έτσι, υπεύθυνος για το υλικό των αναρτήσεων ετούτου του Blog, καθώς και για την εμφάνιση, τη θεματολογία και γενικά τη λειτουργία είναι ο διαχειριστής.

Πρώτη μας προτεραιότητα εδώ είναι η μέγιστη δυνατή διαδικτυακή ασφάλεια και η αξιοπιστία όσων δημοσιεύουμε. Επειδή όμως το διαδίκτυο δεν είναι ποτέ στατικό και μπορεί να εμπεριέχει κακοτοπιές και κινδύνους, θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες του, ώστε να περιηγούμαστε με ασφάλεια και να το χρησιμοποιούμε για αναζήτηση, παιχνίδι, πληροφόρηση, μάθηση. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικούς από αυτούς τους κανόνες (για πληρέστερη ενημέρωση κλικ εδώ, εδώ και εδώ), τους οποίους πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να εφαρμόζουμε σε ετούτο το ιστολόγιο:
  • Δεν θα γράφουμε, ούτε θα δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία (παρά μόνο τα μικρά μας ονόματα, αν είναι απαραίτητο).
  • Επίσης, ό,τι θα δημοσιεύουμε θα φροντίζουμε να είναι ελεγμένο και θα αναφέρουμε και την πηγή του. 
  • Επιπλέον, το ιστολόγιό μας θα περιέχει περιεχόμενο άλλων υπό μορφή συνδέσμων (links) τους οποίους ο διαχειριστής θα ελέγχει τακτικά, αλλά δε φέρει καμία ευθύνη για τις υπηρεσίες τους ή για ενδεχόμενες αλλαγές τους στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την περιήγηση σε αυτούς τους συνδέσμους θα είναι ο χρήστης.
  • Ακόμα, επειδή το υλικό σε ετούτο το ιστολόγιο αποτελεί πνευματική δημιουργία άλλων (αναφέρονται ως "πηγές", όπου είναι δυνατόν), θα παρακαλούσαμε θερμά να ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ και να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ για οποιονδήποτε άλλο σκοπό (εμπορικό ή μη), πέραν των μαθησιακών αναγκών των μαθητών της Στ΄Δημοτικού.
  • Τέλος, για λόγους ασφάλειας των παιδιών, σε κάθε περίπτωση, η χρήση, η παραμονή και η περιήγηση στο ιστολόγιο (και στους συνδέσμους του) θα πρέπει να γίνονται ΠΑΝΤΟΤΕ με την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Και πάλι, λοιπόν, σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιό μας, με το οποίο ελπίζουμε να φανούμε χρήσιμοι και λειτουργικοί στον εκπαιδευτικό κόσμο της Στ' τάξης...
ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ !!!


Για την "Έκτη ...και απίθανοι"
Ο διαχειριστής
ΠΑΥΛΟΣ ΚΩΤΣΗΣ
Δάσκαλος