Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η εκδρομή μας στα Γιάννενα και μια απρόσμενη συνάντηση...

Τελευταία εκδρομή για το σύνολο των "...απίθανων" της "Έκτης" και επιλέξαμε τα Γιάννενα ως προορισμό μας. Μαζί μας και τα περισσότερα παιδιά από την Ε' τάξη του σχολείου μας. Περάσαμε τέλεια από την αρχή ως το τέλος και το διασκεδάσαμε αφάνταστα.

Πρώτος σταθμός μας η αρχαία Δωδώνη, το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας. Μάθαμε την ιστορία του τόπου, περιηγηθήκαμε στο χώρο και επισκεφτήκαμε το αρχαίο θέατρο, το οποίο λόγω εργασιών δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε όπως είχαμε προγραμματίσει (μίνι θεατρική παράσταση). Στο τέλος ...καταθέσαμε χρήματα σε αγορές αναμνηστικών!

Δεύτερος σταθμός το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Εκεί πια είδαμε την Ιστορία με τα μάτια μας. Ένα απίστευτο, μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο της Νεότερης Ελλάδας με εντυπωσιακά εκθέματα σε "ζωντανό" ιστορικό περιβάλλον. Και φυσικά ...καταθέσαμε κι εκεί σε αγορές αναμνηστικών!

Και τότε.....  μάλλον όλο το σύμπαν συνομώτησε και έγινε κάτι το απρόσμενο! Οι "Απίθανοι" συναντηθήκαμε με το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, τους δασκάλους και φυσικά τον φίλο Γιάννη Σουδία, οι οποίοι ήταν εκεί για την ίδια επίσκεψη. Απίστευτο! Την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο, χωρίς προσυνεννόηση ή ενημέρωση! Και να σκεφτεί κανείς ότι είχαμε ήδη καθυστερήσει μιάμιση ώρα στο δικό μας πρόγραμμα! Ο ενθουσιασμός όλων ήταν απερίγραπτος! Χαρές, γνωριμίες, φωτογραφίες όλων με όλους! Πάει το μουσείο! Ξεχάστηκε...

Τρίτος σταθμός, το Σπήλαιο του Περάματος. Ανεβήκαμε με το τρενάκι, πληροφορηθήκαμε για την ιστορία τού σπηλαίου, περπατήσαμε στους διαδρόμους του, πλάθαμε με τη φαντασία μας σχήματα, αντικείμενα και εικόνες βλέποντας τους σταλακτίτες, τους σταλαγμίτες και τους σχηματισμούς και, αν ο ξεναγός είχε περισσότερη ευγένεια και μεγαλύτερη κατανόηση και υπομονή με τον παιδικό ενθουσιασμό, θα μαθαίναμε ακόμα περισσότερα...!!! Ακολούθησε φυσικά η ...γνωστή κατάθεση σε αναμνηστικά! (όχι που θα γλίτωνε...)

Τέταρτη στάση το υπέροχο φαγητό δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα στο Μώλο της πόλης. Πεντανόστιμα πιάτα, λαχταριστές και πλούσιες μερίδες και σε πολύ καλές τιμές. Οι τυχεροί της υπόθεσης; Τα αγόρια της τάξης που, εκτός από το δικό τους φαγητό, μερικοί έφαγαν και ό,τι δεν κατάφερναν τα κορίτσια !!! (εδώ η κατάθεση έγινε πιο πρακτική: σουβλάκια, πατάτες με τη σέσουλα, σνίτσελ, μπριζόλες και άλλες νοστιμιές)...

Και τέλος η ώρα της επιστροφής με τις τσέπες πανί με πανί και με (δυστυχώς) ακύρωση λόγω χρόνου του τελευταίου και διασκεδαστικού μέρους, της βόλτας και του παιχνιδιού στο κάστρο της πόλης, στο Ιτς Καλέ. Το φταίξιμο πάει στο πρωινό καράβι, το δρομολόγιο του οποίου ακύρωσε η εταιρία (!!!) χωρίς προειδοποίηση, και χάσαμε έτσι μιάμιση ώρα!

Παρόλα αυτά, η εκδρομή θα μας μείνει στην καρδιά μας για πολλά χρόνια και σίγουρα θα θυμόμαστε τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε στις τελευταίες μέρες των "...Καλύτερων" "...Απίθανων" του σχολείου μας!